Kronobergs Vallhundsklubb

Arkiv 2015

KM- Får  2015

Hej alla KVK:are och hjärtligt välkomna till årets prestigefyllda klubbmästerskap på får i Orrefors, Flygsfors Söndagen den 13/9. 

Vi kommer att starta igång kl: 10.00, och håller till där tävlingarna i Flygsfors brukar vara. Om någon inte hittar dit så ring Hans Rosenlund 070-8154108, så får ni en vägbeskrivning. 

Anmälan senast Fredag 11/9 till Johanna Gustafsson Melin 070-5578074, 100kr/hund. 

Så skriv nu in detta i almanackan och ta med fikakorgen för en trevlig dag i fårhagen.

Klubbträff med tema - fotografering av hundar i arbete

Alla har vi väl någon gång stått där i fårhagen med kameran/mobilen i högsta hugg samtidigt som vi försöker hålla reda på oss själva, hunden och fåren. Resultatet har ofta blivit en massa bilder med halva hundar, får som har hunnit att försvinna eller till och med bara en enda stor grön yta.

Kom till vår klubbträff på natursköna Knösö, strax utanför Karlskrona söndagen den 28 juni kl 11.00. Då kommer duktiga amatörfotografen Helene Nilsson att fotografera oss med våra hundar i arbete. Bilderna läggs sedan över på usb-minne, minneskort eller cd/dvd-skiva (som du l ägger i ett adresserat/frankerat kuvert och  som du tar med dig till träffen) och som sedan skickas hem till dig. 

Denna träff är alltså inte en träningsdag utan ägnas till att fotografera de olika ekipagen. Vi som väntar på vår tur samlas runt den tända grillen där vi har en trevlig samvaro medans vi äter vår medhavda matsäck.

Då detta evenemang kräver hyggligt väder behöver ni anmäla om ni tänker komma, så att vi kan lämna återbud om det skulle bli inställt. Likaså behöver vi veta hur stort intresset är, då vi inte har gjort så här förut. 

Knösö är en halvö, så det är inga problem att ta sig dit. Det är ett naturreservat på kommunmark med vandringsstigar, klipphällar, grillplatser och så stora härliga betesmarker. Det finns även en badplats, men där är inte hundar tillåtna.

Vägbeskrivning: Från infartsleden (Österleden, väg 28) följ skyltning mot Polenfärjan, (man kör på Verkövägen). Här passerar man Amiralens köpcentrum med bl a Maxi och bara fortsätter. Strax efter att man har passerat Lyckebyån står en skylt med Knösö, där man svänger vänster. Man kör nu på Bengtsavägen och fortsätter ca en km till det står en ny skylt med Knösö, där man svänger höger in på Knösövägen. Här kör man några km, förbi parkeringsplatsen till badplatsen (en 90 graders sväng). Fortsätt till en parkering vid Säljöbrygga. Här möts vi upp, sedan vandrar vi iväg. 

Anmäl dig senast den 24 juni, till Eva Pallmyr Karlsson 070 - 33 93 058 eller på totasjo@gmail.com. Skriv även namnet på hunden/hundarna så blir det lättare när vi ska sammanställa materialet.

Kostnad 100,- per förare.

Hjärtligt välkomna!

KRONOBERGS VALLHUNDSKLUBB